Sastavljala sam recepte za decu. Trebalo je dobro upakovati namirnice koje deca ne prihvataju uvek. Došao je na red celer.
Tako su nastali ovi ukusni biskviti.
Verovatno će neko pitati da li može da se stavi svež celer?! Može, naravno, ali ukus i tekstura će biti drugačiji.
Celer propržen na maslacu ima specifičan miris.
Količine soli, bibera i belog luka prilagodite ukusu.
Neophodni sastojci:
- 150 g brašna tip 500
- 100 g krem sira
- 50 g maslaca
- 1/3 kašičice praška za pecivo
- 3-4 kašike rendanog celera
- po ukusu: so, biber i beli luk u prahu.
- 30 ml vode
Priprema:
Zagrejati pola količine maslaca i pržiti celer na srednjoj temperaturi dok blago ne porumeni.
Mešati povremeno.
Dok se celer prži, sjedniti brašno, sir, prašak za pecivo i ostatak maslaca – izraditi smesu trljanjem.
Kada je celer gotov, dodati navedene začine (1/2 kašičice soli, 1/4 kašičice bibera i prstohvat belog luka u prahu).
Dodati vodu, malo prohladiti i sipati u smesu od brašna.
Umesiti sve sastojke.
Na papiru za pečenje oblikovati biskvite – stavljati po kašičicu smese i malo pritisnuti.
Od ove količine ćete dobiti 15-tak biskvita.
Uključite rernu na 200-220 stepeni, u zavisnosti od jačine rerne.
Dok se rerna greje, biskviti treba da odstoje.
Pecite ih 15-tak minuta, tj. dok blago ne porumene.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.