Recept nedelje: Božićni rižoto 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Jelo od pirinča poznatije kao Rižoto često pripremam, ali ne zapisujem sve recepte. Gotovo uvek ga spremam na drugačiji način.

Sastojci:

  • 1 šolja pirinča
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 šolja seckanih šampinjona
  • 1/4 šolje seckanih maslina
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 3 sitno seckane suve šljive
  • 6 kašika neutralne pavlake
  • začini: so, biber, origano i bosiljak

Priprema:

Recept nedelje: Božićni rižoto 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Pirinač prelijte sa 3 šolje vode, dodajte malo soli i kuvajte ga nižoj temperaturi dok ne omekša.

Dok se pirinač kuva, pripremite povrće – na vrelom ulju kratko propržite masline, beli luk i šampinjone.

Dodajte začine, neutralnu pavlaku i sitno iseckane suve šljive.

Sjedinite povrće i pirinač.

Rižoto dekorišite po želji.

Ovako pripremljen rižoto možete služiti samostalno ili uz meso po izboru.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari