Čokoladne kocke su još jedan od posnih kolača koji je brz za pripremu jer koristim gotove kore. Možete koristiti kore za mađaricu ili medene kore.
Ukoliko se odlučite za domaće kore, možete ih pripremiti onako kako to obično radite.
Čokoladne kocke, sastojci:
- 150 g šećera
- 200 ml vode
- 200 g margarina
- 300 g čokolade
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- rendana korica od jedne pomorandže (opciono)
- 1 pakovanje gotovih kora za mađaricu
- sok od pomorandže po potrebi
Glazura:
- 200 g čokolade
Čokoladne kocke, priprema:
Prokuvajte vodu, šećer, čokoladu i margarin.
Kuvajte nekoliko minuta od momenta kada smesa provri, sklonite sa ringle, pa dodajte koricu od pomorandže, orahe i keks.
Kore filujte toplim filom (prethodno ga podelite na tri dela).
Pre stavljanja fila, svaku koricu poprskajte sokom od pomorandže.
Kolač lepo upakujte, stavite nešto teško preko i ostavite ga da prenoći u frižideru.
Sutradan isecite kocke i umačite ih skroz ili delimično u istopljenu čokoladu.
Čokoladu možete istopiti sa malo vode i margarina ili onako kako to obično radite.
Kocke dekorišite po želji.
Ja sam izabrala mlevene orahe i koricu od pomorandže.
Napomene:
- Po želji u fil možete dodati 2 kašike džema od kajsije ili od pomorandže.
- Korica od pomorandže nije obavezna, ukoliko je ne volite, izostavite je.
- Umesto pomorandže možete dodati kafu, rum ili nešto treće.
- Fil možete napraviti samo od oraha ili samo od keksa, po izboru.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.