Recept nedelje: Čokoladni mafini 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Čokoladni mafini sa bananama pripremaju se malo drugačije u odnosu na klasične mafine. Priprema je jednostavna i brza. Mogu ih pripremiti i početnici u kuvanju. Fini su, meki, vazdušasti i vlažni.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica pudinga sa ukusom čokolade
  • 3 kašike kakao praha
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 zrele banane (oko 300 g)

Priprema:

Jaja, šećer u prahu i vanilin šećer umutite u posudi odgovarajuće veličine.

Puding, kakao prah i prašak za pecivo sjedinite u drugoj posudi.

Banane oljuštite i izgnječite.

Suve sastojke i izgnječene banane dodajte u smesu od jaja i šećera i sve lepo izmešajte.

Modlu za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte po 1,5 kašiku smese.

Količina je za 10 mafina.

Mafine pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Recept nedelje: Čokoladni mafini 5
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Napomene:

Umesto pudinga možete koristiti gustin ili brašno (2 kašike tj. 40 g).

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari