Čokoladni mafini sa bananama pripremaju se malo drugačije u odnosu na klasične mafine. Priprema je jednostavna i brza. Mogu ih pripremiti i početnici u kuvanju. Fini su, meki, vazdušasti i vlažni.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica pudinga sa ukusom čokolade
- 3 kašike kakao praha
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 zrele banane (oko 300 g)
Priprema:
Jaja, šećer u prahu i vanilin šećer umutite u posudi odgovarajuće veličine.
Puding, kakao prah i prašak za pecivo sjedinite u drugoj posudi.
Banane oljuštite i izgnječite.
Suve sastojke i izgnječene banane dodajte u smesu od jaja i šećera i sve lepo izmešajte.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte po 1,5 kašiku smese.
Količina je za 10 mafina.
Mafine pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
Napomene:
Umesto pudinga možete koristiti gustin ili brašno (2 kašike tj. 40 g).
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.