Ako ste ljubitelj brzih letnjih poslastica, volite voće preporučujem naredni recept.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 5 kašika šećera
- 100 g griza
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 g kokosovog brašna
- 1 kašičica rendane korice limuna/pomorandže
Sastojci za voćni preliv:
- 200 g voća (maline, višnje, borovnice, jagode…)
- 4 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- Sastojci za dekoraciju:
- sveže voće po izboru
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu, dodajte šećer i sačekajte da provri.
Sipajte griz i kuvajte na nižoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta.
Sklonite sa ringle, pa umešajte vanilin šećer, kokos i koricu limuna/pomorandže.
Poslasticu sipajte u čaše/činije.
U šerpicu stavite voće i šećer.
Kuvajte na srednjoj temperaturi dok voće malo ne omekša (oko 5 minuta), pa dodajte vanilin šećer.
Sipajte po malo voćnog preliva u svaku čašu.
Poslasticu od griza ohladite u frižideru.
Prilikom služenja, dodajte sveže voće.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.