Brza, jednostavna, kremasta, lagana i ukusna – keks torta sa kokosom se ne peče i jako brzo se priprema. Ukoliko želite nešto slatko, a nemate previše vremena, ova tortica je pravi izbor.
Keks torta sa kokosom, sastojci:
- 4 dl mleka
- 150 g šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 100 g kokosa
- 100 g putera ili margarina
- 1 kesica šlaga (šlag krem beli)
- 120 ml mleka
- 150 g lomljenog keksa
- 75 ml mleka
- 1 kašičica arome ruma
Keks torta sa kokosom, priprema:
3 dl mleka i šećer stavite da provri, a u 1 dl mleka razmutite puding.
Skuvajte puding na uobičajen način. U vruć puding umešajte kokos i puter/margarin.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Ohladite fil u frižideru. U uhlađen fil umešajte umućen šlag krem.
Izlomljeni keks poprskajte mlekom i aromom ruma, pa ga umešajte u fil sa kokosom.
Modlu za hleb (ili neku drugu po izboru) obložite folijom, sipajte smesu, poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne (najbolje preko noći).
Tortu okrenite na poslužavnik, skinite foliju i dekorišite po izboru – čokoladnom glazurom, šlagom, kokosom…
Moj izbor je čokoladna glazura.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.