Recept nedelje: Kolač sa kruškama 1Foto: Kristina Gašpar

Ukoliko volite spoj vanile, kakao praha i aromatičnih krušaka, ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 1,5 čaša šećera
  • 2 čaše kisele pavlake (ukupno 360g)
  • 2 kašike ulja
  • 4 kašike kakao praha
  • 2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice đumbira
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike ruma
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 6-8 manjih krušaka
  • Za posipanje:
  • šećer u prahu

*čaša je od 2 dl

Kolač sa kruškama, prprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom.

Umešajte kiselu pavlaku i ulje.

Potom dodajte: cimet, đumbir, vanilin šećer, rum, brašno i prašak za pecivo.

(Kakao prah prethodno prosejte kako ne bi bilo grudvica.)

Sjedinite sve sastojke.

Dve modle za hleb ili jedan veći pleh (okvirnih dimenzija 20*25 cm) obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu.

Kruške oljuštite i poređajte cele ili isečene na manje komade.

Kolač sa kruškama pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 45 minuta.

Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari