Ukoliko volite spoj vanile, kakao praha i aromatičnih krušaka, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1,5 čaša šećera
- 2 čaše kisele pavlake (ukupno 360g)
- 2 kašike ulja
- 4 kašike kakao praha
- 2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice đumbira
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašike ruma
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 6-8 manjih krušaka
- Za posipanje:
- šećer u prahu
*čaša je od 2 dl
Kolač sa kruškama, prprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom.
Umešajte kiselu pavlaku i ulje.
Potom dodajte: cimet, đumbir, vanilin šećer, rum, brašno i prašak za pecivo.
(Kakao prah prethodno prosejte kako ne bi bilo grudvica.)
Sjedinite sve sastojke.
Dve modle za hleb ili jedan veći pleh (okvirnih dimenzija 20*25 cm) obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu.
Kruške oljuštite i poređajte cele ili isečene na manje komade.
Kolač sa kruškama pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 45 minuta.
Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.