Aronija je aronija, a zova je zova. Mnogi od vas pitaju da li je aronija zova, tj. da li su bobice aronije isto što i bobice zove
Ne, nisu.
Aronija je sasvim druga biljka.
Od aronije možete praviti razne delicije.
Prelažem liker od aronije po sledećem receptu.
Liker od aronije, sastojci:
- 1 kg bobica aronije
- 1 kg meda
- 2 l rakije (loza)
- korica jednog limuna
- po ukusu: cimet u štapićima, karanfilić i rum.
Liker od aronije, priprema:
U čiste flaše ili tegle, stavite aroniju, sipajte med i rakiju, pa začinite po ukusu navedenim začinima.
Zatvorite metalnim poklopcima i držite 6 nedelja na Suncu.
Povremeno promućkajte.
Možda je najjednostavnije da sve stavite u veliku teglu.
Nakon šest nedelja, liker je spreman za upotrebu.
Možete ga procediti ili služiti zajedno sa bobicama.
Napomene:
Liker od aronije možete praviti bez začina ili dodati još neke po izboru.
Nama se ovako začinjen više dopada.
Liker koji vidite na fotografijama je prilično svež, nije odležao 6 nedelja, ali nismo mogli da odolimo da ga ne propamo.
Prilikom služenja, dodala sam listiće matičnjaka i kriške limuna.
Za pripremu likera možete koristiti i zamrznutu aroniju.
Rakija po izboru.
Umesto meda, može šećer.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.