Recept nedelje: Liker od aronije 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Aronija je aronija, a zova je zova. Mnogi od vas pitaju da li je aronija zova, tj. da li su bobice aronije isto što i bobice zove

Ne, nisu.

Aronija je sasvim druga biljka.

Od aronije možete praviti razne delicije.

Prelažem liker od aronije po sledećem receptu.

Liker od aronije, sastojci:

  • 1 kg bobica aronije
  • 1 kg meda
  • 2 l rakije (loza)
  • korica jednog limuna
  • po ukusu: cimet u štapićima, karanfilić i rum.

Liker od aronije, priprema:

U čiste flaše ili tegle, stavite aroniju, sipajte med i rakiju, pa začinite po ukusu navedenim začinima.

Zatvorite metalnim poklopcima i držite 6 nedelja na Suncu.

Povremeno promućkajte.

Možda je najjednostavnije da sve stavite u veliku teglu.

Nakon šest nedelja, liker je spreman za upotrebu.

Možete ga procediti ili služiti zajedno sa bobicama.

Napomene:

Liker od aronije možete praviti bez začina ili dodati još neke po izboru.

Nama se ovako začinjen više dopada.

Liker koji vidite na fotografijama je prilično svež, nije odležao 6 nedelja, ali nismo mogli da odolimo da ga ne propamo.

Prilikom služenja, dodala sam listiće matičnjaka i kriške limuna.

Za pripremu likera možete koristiti i zamrznutu aroniju.

Rakija po izboru.

Umesto meda, može šećer.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari