Medene galete. Hrskave i aromatične. Jednostavno neodoljive.
Medene galete, sastojci:
- 2 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike meda
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 100 ml ulja
- 50 ml mleka
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Medene galete, priprema:
Penasto umutite jaja, šećer, med i vanilin šećer.
Dodajte cimet, ulje i mleko.
Sjedinite sve sastojke.
Izmešajte brašno i prašak za pecivo, pa umešajte u smesu od jaja.
Aparat za galete zagrejte na najjaču temperaturu, pa smanjite za jedan podeok.
Sipajte (okvirno) po ravnu kašičicu smese u svako udubljenje.
Zatvorite aparat i pecite galete 4-5 minuta.
Količina je za 50-tak manjih galeta.
Galete možete poslužiti uz dodatak meda, šećera u prahu, džema, voća…
Napomene:
Za pripremu galeta možete koristiti polubelo brašno tip 850, speltino brašno tip 630…
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.