Recept nedelje: Moskva šnit torta

Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vam

Ostavite komentar


    1. Bojanah očigledno niste baš rođeni za poslastičarku. Ali odaću Vam malu tajnu: Od ukupne mase za kore ispečete u rerni sve a onda, kada se torta ohladi, poslastičarskim nožem (tankim, dugačkim i elastičnim) presečete na pola a onda polovine na pola i dobijete 4 približno iste kore. Kada ovo uradite nadam se da će te preći i ostale nivoe igrice zvane „Moskva šnit torta“. Prijatno

      1. “Posupak je isto za sve četiri kore, koliko puta pečete kore, toliko puta mutite belanca.“

  1. Recept nije tajna, originalan recept je svojevremeno objavio Politikin zabavnik, na zahtev čitalaca.

  2. Nešto mi retko ispao ovaj žabajone krem bez učvršćivača. Fino sam ga ukuvao na pari čak sam mu turio i čep marsale, no mi se čini previše redak. Videću kako će da bidne kad se ohladi , kad mu uturim umućeni maslac. Za ovu Džepininu slasticu kanda je bolje žuti krem (šamponez) malo učvrstiti gustinom oli kao krem šibus želatinom. Ako voće malo pusti tečnost preko retkog krema biće to skliska šećerlema – aka trifle u čašama. Srećni vam novogodišnji i božićni praznici.

  3. U pravu je Bojanah lepo je receno“kako pecete svaku koru,tako mutite belanca“ i normalno je deliti jaja,a moze normalno sve odjednom mutiti,peci,seci na 4 dela,kako rece 1 komentator.U pravu je Bojanah sto se zapitao,kako?

Ostavite komentar


Recepti

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.