Post je u toku, pa evo mala pomoć od mene – Posna pašteta od pasulja. Pogodna je i za post na vodi.
Nije u pitanju papula – ona se drugačije priprema, a samim tim ima i drugačiji ukus.
Sam pojam „papula“ se ne vezuje za hranu, već za medicinu.
Sastojci:
- 300 g kuvanog pasulja
- 1 dl vode u kojoj se kuvao pasulj
- 0,5 dl ulja po izboru
- po ukusu: beli luk u prahu, so i biber.
Priprema:
Procesirajte u blenderu sve navedne sastojke. Pašteta može da stoji 3-4 dana u frižideru.
Ukoliko postite na vodi, eliminišite ulje. Od začina možete dodati ono što volite.
Savetujem da pasulj kuvate sa začinima (biber, lovorov list, bosiljak, beli luk).
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.