Poslastica od čokolade – brza, jednostavna, kremasta i ukusna. Za ljubitelje kremastih čokoladnih poslastica.
Ovu poslasticu možete obogatiti nekim slatkim začinima – rumom, aromom gorkog badema, pomorandžom…
Poslastica od čokolade, Sastojci:
500 ml mleka
1 kašika vanilin šećera
2 kašike šećera
2 kašike gustina (40g)
120 g crne čokolade
2 dl slatke pavlake
piškote po potrebi
mleko za umakanje piškota
Priprema:
Prvo skuvajte fil od čokolade.
Stavite 4 dl mleka da provri sa šećerima.
Gustin razmutite u ostatku mleka i skuvajte u provrelom mleku.
Dodajte čokoladu i mešajte dok se ona ne otopi. Ohladite čokoladi fil, pa umešajte čvrsto umućenu slatku pavlaku.
Piškote umačite u mleko i ređajte ih u čaše, činijice, šoljice, uz ivice.
Sredinu napunite kremom.
Dekorišite po želji, dobro ohladite i služite.
Napomene:
Količinu šećera prilagodite ukusu (u zavisnosti od toga koliko je čokolada slatka kao i pavlaka (šlag krem).
Piškote ne morate da ređate kao ja, već ih možte izlomiti i umešati u krem, pa onda sipati u činijice.
Količina je dovoljna za 4 porcije.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.