Recept nedelje: Rolat sa makom

Ostavite komentar


  1. Uvek sam se pitala da li postoji covek koji ne voli mak, ja volim mak bez strudle, salim se , ali bili su neki ljudi pre nekoliko godina iz Vojvodine koji su doneli svoje strudle , sve se desavalo u onim lepim drvenim kucicama tu su ih prodavali, kucice su bile na Trgu Republike ukrasene jelkama i kuglama , nikada, ali nikada u svom zivotu lepsu strudlu nisam jela , to je bio skoro sami mak , mislim da se korica nije ni videla a bila je sasvim sigurno , posle sam ih trazila po internetu i nigde ih nisam pronasla , ono je bila fantazija , ali i ova je izgleda ukusna , uvek pri pravljneju strudle stavim mestimnicno po filu malo pekmeza bilo kog tamnije boje ako je mak u pitanju , moze pekmez od sljiva, borovnica i slicno , a za strudlu od oraha ide pekmez od kajsija, pomorandze ili neki slican uglavnom te svetlije boje jer su i orasi svetliji .

Ostavite komentar


Recepti

lazanja

Lazanja – recept za bogato, zasitno i izdašno italijansko jelo koji uspe svaki put

Lazanja je jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje koje se rado priprema i jede širom sveta! Slojevi tankih kora za lazanju u kombinaciji sa bogatim filom od mlevenog mesa i pelata, obilno preliveni bešamel sosom i posuti sirom predstavljaju pravi raj za nepca kome je jako teško odoleti. Ovo izdašno i zasitno jelo naročito godi kada nam se jede nešto toplo, fino i utešno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.