Recept nedelje: Slane tulumbe 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Princes krofne ili tulumbe, svejedno je. Odaberite oblik koji vam se dopada. Počela sam da pravim slatke tulumbe, ali sam se setila da goste mogu da obradujem i slanim tulumbama.

 

Pola sam napunila ruskom salatom, a gosti su bili više nego oduševljeni. Tulumbe možete pržiti u dubokom ulju, ali se ja ipak odlučujem za pečenje jer je jednostavnije.

Slane tulumbe, sastojci:

  • 1 dl ulja
  • 2,5 dl vode
  • 150 g brašna
  • 4 srednja jajeta
  • prstohvat soli

Slane tulumbe, priprema:

Prokuvati vodu i ulje, skoliniti sa ringle, pa umešati brašno. Mešati dok smesa ne postane glatka. Kada se ohladi, dodati jaja, jedno po jedno i mutiti mikserom. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje.

Napuniti poslastičarski špric i oblikovati tulumbe dužine oko 10 cm.

Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Isključiti rernu i ostaviti ih još 5 minuta.

Prohlađene tulumbe preseći na pola i puniti ih ruskom salatom ili nekom drugom po izboru.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari