Princes krofne ili tulumbe, svejedno je. Odaberite oblik koji vam se dopada. Počela sam da pravim slatke tulumbe, ali sam se setila da goste mogu da obradujem i slanim tulumbama.
Pola sam napunila ruskom salatom, a gosti su bili više nego oduševljeni. Tulumbe možete pržiti u dubokom ulju, ali se ja ipak odlučujem za pečenje jer je jednostavnije.
Slane tulumbe, sastojci:
- 1 dl ulja
- 2,5 dl vode
- 150 g brašna
- 4 srednja jajeta
- prstohvat soli
Slane tulumbe, priprema:
Prokuvati vodu i ulje, skoliniti sa ringle, pa umešati brašno. Mešati dok smesa ne postane glatka. Kada se ohladi, dodati jaja, jedno po jedno i mutiti mikserom. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje.
Napuniti poslastičarski špric i oblikovati tulumbe dužine oko 10 cm.
Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Isključiti rernu i ostaviti ih još 5 minuta.
Prohlađene tulumbe preseći na pola i puniti ih ruskom salatom ili nekom drugom po izboru.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.