Slatki kakao hleb idealan je za pripremu slatkih sendviča. Ukusan, mek, aromatičan…
Sastojci:
- 300 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 3 kašike šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 1/3 kesice praška za pecivo
- 1 kašika rendane korice pomorandže
- 2 dl toplog mleka
- 2 kašike džema po izboru
- 1/2 dl ulja
Priprema:
Sjednite sve suve sastojke u vanglici za mešenje.
Dodajte mleko, džem i ulje, pa umesite meko testo.
Posudu prekrijte providnom folijom i ostavite je na toplom mestu da testo naraste (oko pola sata) .
Premesite testo uz dodatak 1-2 kašike brašna, oblikujte hleb i stavite ga u modlu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Prekrijte modlu i ostavite hleb na toplom mestu da naraste 40-tak minuta.
Pecite ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni okvirno pola sata.
Kada se hleb prohladi, možete ga poslužiti.
Isecite ga na kriške i premažite omiljenim džemom, kremom, medom, kikiriki puterom…,
Dodajte komade voća, pospite kokosom…
Ili jednostavno, slatki kakao hleb pospite šećerom u prahu.
Napomene:
Koristila sam džem od pomorandže, ali može bilo koji drugi po vašem ukusu.
U testo možete dodati dve kašike kokosa.
Svi slatki začini se mogu dodati po ukusu
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.