Recept nedelje: Štrudla sa džemom 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Da li pravite štrudlu sa džemo ili birate neki drugi nadev? Koja je vaša omiljena zimska poslastica?

Sastojci:

  • 350 g brašna tip 400
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice suvog kvasca
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica rendane kore limuna
  • prstohvat soli
  • 2 dl toplog mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 teglica džema po izboru

Priprema:

U vanglicu za mešenje sipajte sve suve sastojke i izmešajte ih. Dodajte mleko i ulje, pa umesite testo.

Recept nedelje: Štrudla sa džemom 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Vanglicu dobro upakujte (kako se tetso ne bi sušilo) i ostavite ga na toplom mesecu da se udvostruči.

Radnu površinu pospite brašnom, stavite testo i malo ga premesite. Razvijte ga u pravougaonik koji odgovara dimenzijama vašeg pleha.

Debljina testa je po želji. Testo premažite džemom i uvijte štrudlu.

Ja sam napravila dve manje štrudle i uplela ih, ali to nije obavezno. Pleh za pečenje obložite papirom i stavite štrudlu.

Pokrijte je i ostavite da odstoji oko pola sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Pre pečenja štrudlu premažite umućenim jajetom. Pecite je oko 40 minuta.

Sastojci su za jednu štrudlu.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari