Kombinacija prhkog testa, mirisa vanile, limuna i džem od kajsije…
Vanilice, sastojci:
- 500 g brašna
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g masti
- rendana korica 1 limuna
- 1 jaje
- 1 žumance
- sok od 1 limuna
- 1 tegla džema od kajsije
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
Vanilice, priprema:
U činiji sjednite brašno, šećer u prahu, vanilin šećer i koricu limuna.
Dodajte mast i istrljajte/sjedinite sastojke rukama. Dobićete mrvičastu smesu. Dodajte jaje, žumance i sok od limuna.
Umesite testo.
Pokrijte posudu i ostavite testo u frižideru oko pola sata.
Na radnoj površini koju ste posuli brašno razvijte testo debljine oko 5 mm.
Secite oblike po želji (krugove, cvetiće, srca) i ređajte u pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta (dok ivice blago ne porumene).
Spajajte po dva keksića džemom od kajsije.
Izmešajte šećer u prahu i vanilin šećer i uvaljajte vanilice.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.