Recept nedelje: Vanilice 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kombinacija prhkog testa, mirisa vanile, limuna i džem od kajsije…

Vanilice, sastojci:

  • 500 g brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 g masti
  • rendana korica 1 limuna
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • sok od 1 limuna
  • 1 tegla džema od kajsije
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera

Vanilice, priprema:

U činiji sjednite brašno, šećer u prahu, vanilin šećer i koricu limuna.

Dodajte mast i istrljajte/sjedinite sastojke rukama. Dobićete mrvičastu smesu. Dodajte jaje, žumance i sok od limuna.

Umesite testo.

Pokrijte posudu i ostavite testo u frižideru oko pola sata.

Na radnoj površini koju ste posuli brašno razvijte testo debljine oko 5 mm.

Secite oblike po želji (krugove, cvetiće, srca) i ređajte u pleh.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta (dok ivice blago ne porumene).

Spajajte po dva keksića džemom od kajsije.

Izmešajte šećer u prahu i vanilin šećer i uvaljajte vanilice.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari