Višnjevača je voćni liker koji se najčešće priprema od svih voćnih likera.
Ukoliko niste ljubitelj alkoholnih pića, onda verovatno volite „pijane“ višnje u kolačima.
Za pripremu ovog popularnog pića, možete koristiti i zamrznute višnje.
Liker od višanja – višnjevača, sastojci:
- 500 g višanja očišćenih od koštica
- 500 g meda ili šećera
- 1 l rakije (loza)
Priprema:
Višnje stavite u veću teglu (ili u flaše sa širim otvorom), sipajte med ili šećer, pa nalijte rakijom i zatvorite metalnim zatvaračem.
Ostavite na suncu 40-tak dana uz povremeno mešanje ili mućkanje.
Liker od višanja možete poslužiti zajedno sa višnjama ili bez.
Tkzv. pijane višnje, višnje iz višnjevače su vrlo ukusne u raznim kolačima.
Napomene:
Ukoliko želite da sačuvate višnje na ovaj način za kolače (a ne pijete liker), slobodno stavite više višanja, a manje šećera i rakije.
Liker od višanja kao i sve druge likere možete začiniti začinima po izboru – vanila, cimet, rum, kardamom…
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.