Voćni kolač uvek pripremam na isti način, manje-više. Za pripremu ovog kolača uglavnom koristim jogurt, ali sada sam upotrebila kiselo mleko.
Količinu šećera prilagodite ukusu ili gotov kolač pospite šećerom u prahu. Količina jaja varira u zavisnosti od veličine.
Voćni kolač, sastojci:
- 4 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja kiselog mleka
- 2/3 šolje ulja
- 2 šolje brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 velika jabuka
- 2 kašike griza
- 300 g višanja
- 200 g jagoda
Voćni kolač, priprema:
Prvo penasti umutite jaja i šećer.
Potom dodajte sve ostale sastojke osim voća i lepo sjedinite.
Jabuku oljuštite, iseckajte na manje komade, pospite grizom i izmešajte kako bi s griz zalepio na jabuku.
Višnje sam koristila iz zamrzivača (možete koristiti i sveže u sezoni).
Ocedite ih.
Jagode isecite na komade kao što ste isekli jabuke.
Jabuke umešajte u testo i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje okvirnih dimenzija 25*35 cm.
Poređajte višnje i jagode.
Voćni kolač pecite u zagrejanoj rerni na 150-175 stepeni 40-tak minuta.
*Možete kombinovati voće koje volite.
*Šolja je od 2 dl.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.
Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.