Recept: Pasta sa tikvicama 1Foto: Miloš Tadić

Ova pasta je idealno rešenje kada pazite na ishranu a očajnički vam se jede kremasta pasta.

Ako običnu testeninu zamenite sa integralnom ovo jelo postaje prava zdrava bomba.

Sastojci:

Recept: Pasta sa tikvicama 2
Foto: Miloš Tadić
  • 2 srednje tikvice
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike nutritivnog kvasca
  • 60g indijskog oraha
  • 200ml biljnog mleka
  • 100ml pasta vode
  • 2 šake baby spanaća
  • sok od pola limuna
  • origano
  • biber
  • ulje
  • so

Priprema:

Povrće grubo iseći a zatim dodati ulje, so, biber i origano.

Peći na 180 stepeni sa ventilatorom oko 20 min tj. dok povrće ne porumeni.

Dok se povrće peče obarite sveži indijski orah 10 min da omekša. Možete koristiti i puter od indijskog oraha što će dati još kremastiju teksturu pasti.

Kada je povrće gotovo i prohlađeno stavite ga u multipraktik.

Dodajte nutritivni kvasac, limunov sok, so, biber, indijski orah, biljno mleko, pasta vodu i baby spanać.

Dobro sve izblendajte na najjačoj brzini.

Željenu pastu skuvajte po uputstvu na kesi i sjedinite sa sosom i malo svežeg baby spanaća.

Vaš obrok je gotov i spreman za uživanje!

Link za video:

https://www.instagram.com/reel/CeWmMlQK6rG/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari