Ovaj naziv je samo zbog teksture koja je identična kao proja a bez kukuruznog brašna je.
Super ide kao zdrava slana užina ili prilog uz neko jelo.
Sastojci:
- 300g kuvanog batata
- 100-150g brašna od leblebija
- 10g maslinovog ulja + za premazivanje
- 1 kašikica kurkume
- 1 kašikica mlevene slatke paprike
- so
Priprema:
Batat skuvajte dok ne omekša, malo ga prohladite i stavite ga u blender.
Dodajte maslinovo ulje i blendajte dok ne dobijete kremasti pire.
Postepeno dodavajte brašno od leblebija.
U zavisnosti koliko je batat upio vode trebaće vam od 100 do 150g brašna od leblebija.
Dodajte začine a zatim ponovo blendajte dok se ne sjedini smesa.
Formirajte kuglice vlažnim rukama, poređajte ih na pek papir i premažite ih maslinovim uljem.
Pecite projice u rerni na 200 stepeni 8 minuta sa jedne i isto toliko sa druge strane.
Služite uz osvežavajući lagani sos poput tartara ili nekog vama dragog.
Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.
Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.
Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.
Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.
Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnos
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.