Recept: Tarana sa sirom i jajima 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Tarana sa sirom i jajima bila je moranje, jer je frižider prazan.

Taranu na trenici sam napravila od brašna koje je preteklo u činiji kad sam mesila giros pitu, i sa krpe na kojoj se sušila do jutros, preselila se u kipuću vodu.

Pravi se od brašna i jaja (100g brašna na 1 jaje), tako da bude tvrdo testo, a onda se renda. Osuši se na krpi i to je to.
Skuvanu taranu sam ocedila, pomešala sa sirom i jajetom, stavila je u namašćeni sud za pečenje i pekla dok sam prala kosu. Bilo je sasvim dovoljno vremena da lepo porumeni.
Tzatziki ostao od nedelje, pa da se ne baci.

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“  Isidore Smiljković  i na Instagram profilu  @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari