Neverovatno brza priprema za obrok kada ste full lenji ali opet želite zdravo da se hranite.
Sočivo je namirnica puna proteina i ljudi na našem podnevlju je ne koriste često, neki je skoro nikada nisu ni probali.
Tako da je ovo savršen način da unesete puuuno proteina i probate nešto novo.
Sastojci:
- 240g crvenog sočiva
- 480ml vode
- prstohvat soli
Priprema:
Sočivo potopite sa 500ml vode i ostavite preko noći.
Nakon toga, sočivo dobro isperite i dodajte u blender.
Sipajte 480ml vode i dodajte malo soli.
Blendajte par minuta.
Na zagrejan tiganj stavite malo kokosovog ulja a zatim razlijte smesu kao za palačinke.
Verujte mi, ne oseća se kokos a top je kombinacija.
Pecite par minuta sa obe strane na srednjoj temperaturi dok ne porumene.
Filujte kako vam duša želi.
Moja je želela domaći humus, paradajz, avokado, crni pasulj i mrvljeni tofu sir.
Vrh kombinacija.
Link za video:
https://www.instagram.com/
Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.
Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.
Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.
Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.
Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.