Recept: Uskršnji brauni bez pečenja 1Foto: Miloš Tadić

Bliži nam se Uskrs i kako naša tradicija nalaže trpeza je uvek raskošna i bogata. Ukoliko Vam je falio samo još jedan desert, a da je zdrav, ovo je idealan recept za Vas.

Sastojci:

  • 300g urmi
  • 35g organskog kakaa
  • 150g kikiriki putera
  • 20ml mleka

Priprema:

Recept: Uskršnji brauni bez pečenja 2
Foto: Miloš Tadić

Urme očistite od koštica i prelijte ih vrućom vodom. Ostavite ih 10 min da omekšaju.

U blender stavite sve sastojke i dobro sameljite.

Manji kalup obložite pek papirom i prespite smesu.

Smesa ne treba da bude retka već kompaktna.

Ukoliko bude ređa slobodno dodajte malo ovsenog ili bademovog brašna.

Od gore stavite čokoladna uskršnja jaja, jagode za svežinu i balans ukusa i malo ljuspica od badema.

Stavite kolač u zamrzivač preko noći i sutra je spreman za sečenje i konzumiranje.

Uz ovaj desert će cela porodica uživati.

Prijatno!

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari