Za dane kad vam je potrebna uteha, ovaj recept bi mogao da bude jedno od rešenja.
POTREBNO JE:
- 5-6 svinjskih krmenadli
- 1 kašika masti
- brašno
- mlevena crvena paprika
- 3 jaja
- 2-3 kisela krastavca
PRIPREMA
Krmenadle istucite čekićem i posolite.
U tiganj stavite kašiku masti i dobro je zagrejte.
Meso uvaljajte u brašno, pa ga stavite na vrelu mast i pržite dok ne porumeni sa obe strane.
Kada je meso gotovo izvadite ga, pa u istom tiganju dodajte malo mlevene paprike, brzo je ispržite, nalijte vodom, vratite krmenadle u taj sok i dinstajte dok meso ne omekša.
Obarite jaja, sitno ih isecite i spustite u sok.
Neposredno pred služenje dodajte još sitno iseckane kisele krastavce.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.