Mekane i sočne: Recept za lovačke krmenadle kakve niste probali 1Krmenadle, foto: Shutterstoc

Za dane kad vam je potrebna uteha, ovaj recept bi mogao da bude jedno od rešenja.

POTREBNO JE:

  • 5-6 svinjskih krmenadli
  • 1 kašika masti
  • brašno
  • mlevena crvena paprika
  • 3 jaja
  • 2-3 kisela krastavca

PRIPREMA

Krmenadle istucite čekićem i posolite.

U tiganj stavite kašiku masti i dobro je zagrejte.

Meso uvaljajte u brašno, pa ga stavite na vrelu mast i pržite dok ne porumeni sa obe strane.

Kada je meso gotovo izvadite ga, pa u istom tiganju dodajte malo mlevene paprike, brzo je ispržite, nalijte vodom, vratite krmenadle u taj sok i dinstajte dok meso ne omekša.

Obarite jaja, sitno ih isecite i spustite u sok.

Neposredno pred služenje dodajte još sitno iseckane kisele krastavce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari