meksička kafaFoto: Natasha Breen / Shutterstock.com

Irski viski, mirisna kafa i šlag sastojci su kultnog koktel koji je nastao ranih 1940-ih godina. Irska kafa je omiljeni kremasti napitak, koji diže nivo energije i idealan je za konzumiranje s društvom tokom prohladnih večeri. Nešto slično imaju i Meksikanci, a kako izgleda recept za njihovu kombinaciju kafe i alkohola, možete saznati u narednim redovima.

Meksička poslastica u čaši kombinuje vruću kafu s likerom od kafe (Kahlua), tekilom i šlagom koji se posipa cimetom. S obzirom na sastojke, meksička kafa se baš kao i irska pijucka uveče. Ponekad se u napitak dodaje i sladoled od vanile, koji mu daje kremastu notu, a slobodno se poigrajte i s drugim sastojcima kada budete pravili ovu kafu, piše Punkufer.

Sastojci za vruću meksičku kafu:

  • 30 ml likera od kafe (Kahlua)
  • 15 ml tekile
  • 180 ml kuvane kafe
  • šlag
  • cimet

Priprema vruće meksičke kafe:

  1. Pomešajte tekilu i liker od kafe pa u mešavinu sipajte vruću kafu;
  2. Pomešajte sve to pa na vrh dodajte šlag;
  3. Pospite cimet na šlag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari