Irski viski, mirisna kafa i šlag sastojci su kultnog koktel koji je nastao ranih 1940-ih godina. Irska kafa je omiljeni kremasti napitak, koji diže nivo energije i idealan je za konzumiranje s društvom tokom prohladnih večeri. Nešto slično imaju i Meksikanci, a kako izgleda recept za njihovu kombinaciju kafe i alkohola, možete saznati u narednim redovima.
Meksička poslastica u čaši kombinuje vruću kafu s likerom od kafe (Kahlua), tekilom i šlagom koji se posipa cimetom. S obzirom na sastojke, meksička kafa se baš kao i irska pijucka uveče. Ponekad se u napitak dodaje i sladoled od vanile, koji mu daje kremastu notu, a slobodno se poigrajte i s drugim sastojcima kada budete pravili ovu kafu, piše Punkufer.
Sastojci za vruću meksičku kafu:
- 30 ml likera od kafe (Kahlua)
- 15 ml tekile
- 180 ml kuvane kafe
- šlag
- cimet
Priprema vruće meksičke kafe:
- Pomešajte tekilu i liker od kafe pa u mešavinu sipajte vruću kafu;
- Pomešajte sve to pa na vrh dodajte šlag;
- Pospite cimet na šlag.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.