Ovo je moja nana pravila od sremuša koji je na angro deka donosio sa raznih planina.
Sezona je sremuša, a on je toliko nežan, pa ne možete baš dugo da ga čuvate u svežem stanju. Ovo vam je fenomenalna i preukusna alternativa, koja vam savršeno legne uz meso i razne sireve.
Sastojci:
- nekoliko veza sremuša
- jabukovo sirće (domaće, po mogućstvu)
- alkoholno sirće
- so
- biber u zrnu
Priprema:
Operite sremuš, a onda ređajte po nekoliko listića jedan na drugi, zarolajte i ređajte u teglu. Doooobro sabijte. Kada teglu napunite, prelijte mešavinom sirćeta (1:1), soli i bibera.
Strpite se desetak dana da se ukiseli.
Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs
Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.
U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.