Nismo se ni okrenuli, a leto je već odavno iza nas, a raspust nas čeka vrlo brzo.
Svetlo, praznična atmosfera i kuvano vino obogatiće našu svakodnevicu za samo nekoliko dana.
Odlučili smo da vam otkrijemo najbolji recept za najfinije kuvano vino koje možete da napravite kod kuće.
Sastojci:
4 kašike šećera
1 litar vina (crnog ili belog zavisi od vas)
1 limun
1 narandža
cimet štap
7/8 karanfilića
Priprema:
Šećer stavite u šerpu i prelijte vinom čisto da prekrije šećer.
Pustite da se šećer otopi, a zatim dodajte ostatak vina.
Limun i pomorandžu (koje ste prethodno oprali) isecite na kolutove. U vino dodajte limun, pomorandžu, karanfilić i cimet.
Pustite da vino provri i smanjite vatru.
Kuvajte na laganoj vatri 10 minuta i onda možete da pijete, piše Dan.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.