Šufnudle, omiljeno slatko glavno jelo Vojvođana

Ostavite komentar


  1. Kada sam bila mala baka mi je ovo cesto pravila. Naucila sam i ja. Predivno jelo, moze i sa sosom koji se zove salsa ( od paradajza).

  2. Hvala lepo to mi zovemo šufnodle. Jedemo ih subotom posle krompir čurbe. Prave se slatke sa kristal šećerom u uprženom prezlom ili mi klinci što smo to izmenili pa umesto prezle ide Nesquik kakao. Hrana za dušu i dan za odmor od mesa. Deo tradicije koje je moje dete već usvojilo kao takvo

  3. U severnom Banatu ih zovu kitaći (zbog oblika, očito) i najčešće jedu u na masti proprženoj alevoj paprici, sa proprženim lukom ili bez (u zavisnosti od stanja želuca konzumenta). Prethodi im obavezno paradajz čorba.

Ostavite komentar


Recepti

bolonjeze sos

Bolonjeze sos – recept koji je praznik za sva čula

Bolonjeze sos je poznati italijanski sos koji se sastoji od mlevenog mesa, te raznog povrća i začina, koji krasi bogat i slojevit ukus. Bolonjeze sos koristi se za pripremu raznih jela uključujući paste, lazanje, kanelone i druge gurmanske italijanske specijalitete.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. i 24. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.