Svinjski vrat u umaku od piva i meda: Prava vikend gozba 1Foto: Shutterstock

Jednostavan ručak, koji će ukućani obožavati. Taman za nedeljno uživanje.

POTREBNO JE:

  • 4 šnicle svinjskog vrata
  • 200 ml piva
  • 2 kašike meda
  • 1 list lovora
  • 1 kašičica senfa
  • so
  • biber
  • 10 g masalaca
  • ulje

PRIPREMA

Pomešajte med i pivo za marinadu.

Svako parče mesa posololite i pobiberite, stavite u posudu koja ima poklopac i prelijte marinadom, stavite listić lovora.

Poklopite i ostavite preko noći u frižideru.

U tiganj sipajte malo ulja i stavite komadić maslaca.

Kada se masnoća zagreje, stavite meso da se prži na srednjoj vatri.

Kada je meso skoro gotovo, sipajte polovinu marinade, dodajte senf i ostavite da se sve fino krčka.

Povremeno prodrmajte tiganj, a meso s vremena na vreme okrenite. Gotovo je kada se sos zgusne.

Poslužite uz prilog po želji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari