![Svinjski vrat u umaku od piva i meda: Prava vikend gozba 1 Svinjski vrat u umaku od piva i meda: Prava vikend gozba 1](https://www.danas.rs/wp-content/uploads/2022/12/shutterstock_131116619-1000x560.jpg)
Jednostavan ručak, koji će ukućani obožavati. Taman za nedeljno uživanje.
POTREBNO JE:
- 4 šnicle svinjskog vrata
- 200 ml piva
- 2 kašike meda
- 1 list lovora
- 1 kašičica senfa
- so
- biber
- 10 g masalaca
- ulje
PRIPREMA
Pomešajte med i pivo za marinadu.
Svako parče mesa posololite i pobiberite, stavite u posudu koja ima poklopac i prelijte marinadom, stavite listić lovora.
Poklopite i ostavite preko noći u frižideru.
U tiganj sipajte malo ulja i stavite komadić maslaca.
Kada se masnoća zagreje, stavite meso da se prži na srednjoj vatri.
Kada je meso skoro gotovo, sipajte polovinu marinade, dodajte senf i ostavite da se sve fino krčka.
Povremeno prodrmajte tiganj, a meso s vremena na vreme okrenite. Gotovo je kada se sos zgusne.
Poslužite uz prilog po želji.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.