tart od lisnatog testa s malinamaFoto: Anna Zhuk / Shutterstock.com

Leti najviše prijaju lagani deserti s voćem, a jedan od omiljenih nam je tart od lisnatog testa s malinama. Da biste ga spremili, potrebno je samo nekoliko sastojaka, a on je gotov za svega dvadesetak minuta.

Na podlogu od lisnatog testa dolazi fin krem od bele čokolade i maskarponea, a na vrh sveže maline. Malo posla za veliku nagradu!

Sastojci za tart od lisnatog testa s malinama

  • 1 pakovanje kupovnog lisnatog testa
  • 1 jaje, umućeno, za premazivanje
  • 200 g bele čokolade
  • 500 g maskarponea
  • 200 g malina
  • šećer u prahu

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  2. Testo raširite u pleh za pečenje i napravite ivicu visine 1 centimetar. Možete napraviti koropice od testa ako imate kalupe za mini-pite ili mafine.
  3. Pokrijte površinu pleha papirom za pečenje i pospite na testo pasulj kako bi zadržalo svoj oblik.
  4. Pecite 20 minuta pa sklonite pasulj, premažite testo umućenim jajetom i vratite u rernu, pa pecite još 5 minuta. Izvadite testo iz rerne i ostavite da se skroz ohladi.
  5. Dok se testo peče, istopite belu čokoladu na pari i pomešajte s maskarponeom.
  6. Kada se testo malo ohladi, napunite ga kremom, a na vrh stavite sveže maline.
  7. Pre posluživanja dodajte šećer u prahu, piše Punkufer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari