Leti najviše prijaju lagani deserti s voćem, a jedan od omiljenih nam je tart od lisnatog testa s malinama. Da biste ga spremili, potrebno je samo nekoliko sastojaka, a on je gotov za svega dvadesetak minuta.
Na podlogu od lisnatog testa dolazi fin krem od bele čokolade i maskarponea, a na vrh sveže maline. Malo posla za veliku nagradu!
Sastojci za tart od lisnatog testa s malinama
- 1 pakovanje kupovnog lisnatog testa
- 1 jaje, umućeno, za premazivanje
- 200 g bele čokolade
- 500 g maskarponea
- 200 g malina
- šećer u prahu
Priprema
- Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- Testo raširite u pleh za pečenje i napravite ivicu visine 1 centimetar. Možete napraviti koropice od testa ako imate kalupe za mini-pite ili mafine.
- Pokrijte površinu pleha papirom za pečenje i pospite na testo pasulj kako bi zadržalo svoj oblik.
- Pecite 20 minuta pa sklonite pasulj, premažite testo umućenim jajetom i vratite u rernu, pa pecite još 5 minuta. Izvadite testo iz rerne i ostavite da se skroz ohladi.
- Dok se testo peče, istopite belu čokoladu na pari i pomešajte s maskarponeom.
- Kada se testo malo ohladi, napunite ga kremom, a na vrh stavite sveže maline.
- Pre posluživanja dodajte šećer u prahu, piše Punkufer.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.