Ako vam je dosadilo pečenje za uskršnju trpezu, imamo recept sa teletinom koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
POTREBNO JE:
8 telećih odrezaka,
8 lista pršuta,
8 listova žalfije,
1 kašika kapra,
sveže mleveni crni biber,
150 ml belog vina,
1 kašika maslaca,
2-3 kašike maslinovog ulja.
PRIPREMA: Odreske teletine stavite između dva papira za pečenje, pa ih istucite čekićem za meso. Stavite ih u činiju i prelijte belim vinom, pa ostavite tako oko 30 minuta. Ocedite ih od vina, a vino sačuvajte jer će vam trebati za kuvanje. Na svaki odrezak položite list pršute i list žalfije i pričvrstite čačkalicom ili svaki odrezak zarolajte i takođe pričvrstite čačkalicom. U veći tiganj stavite maslac i maslinovo ulje, pa kad se zagreje dodajte odreske teletine i pecite ih nekoliko minuta sa obe strane. Dodajte isprane i oceđene kapre i belo vino i kuvajte dok se umak ne zgusne. Odreske teletine servirajte sa povrćem po želji.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.