Mnogi vole svinjske šnicle, ali ih i izbegavaju, jer ne znaju dobro da ih spreme, mesto ostaje žilavo. Uz ovaj recept iz Kine, meso će biti mekano kao pamuk.
Svinjske šnicle se lako i brzo pripremaju, pa su često na meniju mnogih ljudi.
Drugi ih, pak, zaobilaze u širokom luku nakon što su se par puta razočarali – umesto da uživaju u sočnim i mekim šnclama, dobijaju komad suvog i gumenog mesa.
Evo nekoliko trikova uz koje će vam šnicle uvek uspeti.
Pre svega, veoma je preporučljivo šnicle tući čekićem za meso, a onda je još bolje da primenite jednostavan trik iz kineske kuhinje: da omekšate meso sodom bikarbonom.
Procedura je veoma jednostavna – na svaki odrezak treba staviti kašičicu sode bikarbone i malo protrljati da se rasporedi po celoj površini odreska. Nakon 15 do 20 minuta, soda bikarbona se dobro ispere pod mlazom vode, meso se osuši i priprema se nastavlja po receptu za koji smo se opredelili.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.