Elegantna i praznična torta za svaku priliku, ovo je posna verzija čuvene torte koja je ime dobila po ruskoj balerini Ani Pavlovoj.
Sastojci za puslica kore:
- akvafaba iz konzerve slanutka od 410 gr (približno 1.65 dcl tecnosti)
- 230 gr šećera;
- na vrh noža limuntusa u prahu.
Umutiti u čvrst šaum (šne). Formirati od šauma špricem 2 pavlove kore prečnika 24 – 26 cm. Staviti u zagrejanu rernu na 130 stepeni (rerna sa ventilatorom) i sušiti 2 sata. Ugasiti rernu i ostaviti kore unutra preko noći, ne otvarati je u međuvremenu.
Fil:
- 250 ml vegan šlaga – može i više;
- 2 supene kašike prah šećera;
Umutiti zajedno.
Dodatno za posipanje i nanošenje:
- 100 gr secanih pistaća;
- 100 gr pečenih iseckanih lešnika;
- 8 -12 sup. kaš lešnik namaza + 2-3 sup. kaš ulja (ili pomešati crnu čokoladu sa nugatom i malo ulja kao zamenu za lešnik namaz), sjediniti i koristiti.
Sutradan filovati:
Kora, odozgo pola šlaga, naneti “ tu i tamo” kašikom pola mešavine lešnik namaza pa pola količine pistaća i lešnika. Položiti drugu koru, naneti ostatak šlaga i ostatak sastojaka.
*Kore formirati špricem za ukrašavanje ili običnom kašikom.
Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam i folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”
Možete me pratiti na
blog/vebsajt: www.naualhansen.com
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.