Vege recept: Burek iz tiganja sa tofu sirom 1Foto: Hristina Trifunovski

Zdravija varijanta za sve one koji bi da se hrane zdravije, a ne bi da se odreknu, da jedu burek za doručak.

Za ovaj recept vam je potrebno:

  • Jedno pakovanje kora za pitu
  • 350 grama tofu sira
  • Sojni jogurt
  • Kisela voda
  • Margarin
  • Maslinovo ulje
  • Mladi luk
  • So, biber, sušeni peršun, beli luk u prahu

Izgnječiti tofu sir, dodati mladi luk, začine, šolju sojnog jogurta, maslinovo ulje i sjediniti smesu.

Zatim pomešati kiselu vodu sa maslinovim uljem, u šoljici, i dodati so.

Dve kore staviti na dno tiganja, zatim poprskati sa kiselom vodom, dodati smesu od tofu sira, sledeću koru zgužvati, poprskati sa kiselom vodom, dodati smesu od tofu sira, ponoviti postupak i sa ostalim korama.

Peći sa jedne strane 5 do 7 minuta na tihoj vatri, premazati drugi deo margarinom, pa okrenuti tanjirom i peći takođe 5 do 7 min.

Mnogima će se dopasti ovaj burek, meni je ukusniji nego iz rerne.

Prijatno!

Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari