Vege recept: Burgeri od pasulja i kinoe 1Foto: Danica Bijelić

Još jedan Vegan izazov 22 počeo je u petak – učesnici će 22 dana besplatnog izazova provesti na biljnoj ishrani uz pomoć iskusnih vegana mentora, saveta nutricionista i mnoštvo veganskih recepata! 

Na Vegan Izazov 22 uvek se možete prijaviti na sajtu vegan-izazov22.com tako što ćete popuniti registracioni formular i pridružiti nam se u facebook grupi Izazova koju smo pretvorili u pravu malu zajednicu istomišljenika!

Celo iskustvo je potpuno besplatno a uz puno podrške i saveta za lakši prelazak na vegansku ishranu, sjajno se družimo i svaki dan prolazimo kroz različite dnevne izazove koji se tiču veganskih namirnica, ali i drugih aktivnosti vezanih za veganstvo.

Dobrodošli su svi – totalni početnici koji žele da razviju zdravije navike, već iskusni vegani, kao i ljudi koji su na pola puta i zainteresovani su da prošire zbirku svojih recepata i trikova iz kuhinje!

Takodje, za puno saveta i recepata možete nas pratiti i na instagramu https://www.instagram.com/veganizazov22/  i naš kanal na  youtube-u https://www.youtube.com/channel/UCKVY1XlA_16UReuRhW3Z0vA/videos
Za vas smo danas izdvojili recept za veganski burger koji je oduševio polaznike prethodnog
Izazova! Ne samo da je fenomenalnog ukusa, već je i odličan i kompletan izvor proteina, vlakana i različitih vitamina!

Burgeri od pasulja i kinoe

Vege recept: Burgeri od pasulja i kinoe 2
Foto: Danica Bijelić

Sastojci:

  • 200g kinoe
  • 1 konzerva crvenog pasulja
  • 1 konzerva crnog pasulja
  • (možete slobodno koristiti samo jednu vrstu pasulja!)
  • 1 kašika kikiriki putera
  • 1 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 3 kašičice vegete bez glutaminata
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1/4 kašičice bibera

Postupak:

Kinou skuvati u duplo više vode, otklopljenu, sa pola kašičice soli. Kada sva voda ispari, poklopiti kinou i skloniti je sa vatre. Procediti i proprati malo pasulj pa pomešati i izblendati sve sastojke (možete ostaviti malo teksture, ne treba da bude glatka smesa).

Oblikovati burgere i pržiti ih na malo ulja ili peći u rerni na papiru za pečenje 10ak minuta (ili dok ne porumene) sa svake strane na 200C. Od ove količine sastojaka dobićete 8 većih burgera – možete prepoloviti sastojke ili još bolje, zamrznuti višak burgera pre nego što ih termički obradite!

Pecivo smo namazali humusom a burger mešavinom posnog majoneza i BBQ sosa, i dodali smo kisele krastavce i paradajz.

Prijatno!

Reel video ovog recepta možete pogledati ovde https://www.instagram.com/reel/CZkXc3islno/?utm_medium=copy_link

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari