Ovo je idealno jelo za one koji bi da se hrane zdravo, a da pritom mogu da jedu ćevape za ručak, ili da roštiljaju negde u prirodi sa prijateljima.
Sprema se brzo i lako.
Za ovaj recept vam je potrebno:
- 250g dimljenog tofu sira
- 50g ovsenog ili pirinčanog brašna
- 30g prezli
- Peršun
- Majoran
- Biber
- Dimljena crvena paprika
- Bosiljak
- Beli luk u prahu
- Crni luk u prahu
- Maslinovo ulje
- Morska so
U blender stavite tofu sir, začine, maslinovo ulje izblendajte, dodajte ovseno brašno, i prezle, malo vode, i sjedinite smesu.
Oblikujte po želji i umotajte u foliju, ostavite da odstoji u frižideru tri četri sata.
Za to vreme kao prilog spremite rižoto sa soja sosom, i umak od avokada.
Obarite pirinač procedite, dodajte soja sos.
Jedan avokado izblendajte ili izgnječite viljuškom, iscedite pola limuna, iseckajte jedan čen belog luka, dodajte biber i so, sve sjedinite.
Čevapi mogu da se prže u tiganju na malo maslinovog ulja, nekih 5, 7 min. Mogu da se peku u rerni, ili da se roštiljaju.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.