Vege recept: Gulaš od bukovača sa prosom 1Foto: Hristina Trifunovski

Jednostavno se sprema, a pritom je ukusno i zdravo.

Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 200g bukovače,
  • 1 šargarepa,
  • crni luk,
  • kuvani paradajz,
  • soja sos,
  • paprika,
  • biber,
  • kumin,
  • bosiljak,
  • beli luk u prahu,
  • dimljena crvena paprika,
  • maslinovo ulj
  • 100g prosa

Bukovaču isecite na trakice, zatim isecite i ostale sastojke, stavite u tiganj dodajte malo vode.

Maslinovo ulje, začine i pustite da se dinsta nekih 10 minuta, pri kraju dodajte, kuvani paradajz, i soja sos, i ostavite da se krčka jos četiri minute.

Proso operite stavite u šerpu i sipajte vodu tako da prekrije proso, kuvajte 7 minuta na tihoj vatri.

Zatim procedite. Stavite maslinovo ulje i so.

Poslužute prosi i gulaš od bukovača.

Prijatno!

Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari