Ovaj veoma jednostavan kari sa ćufticama od leblebije, odvešće vas u malo Indijsko selo. Samo se prepustite ukusima.
- 2 crna luka
- 3-4 čena belog
- 100g indijskog oraha potopljenih u vreloj vodi 1-2h pre
- kari i kurkuma
- 6 čeri paradajza
- 1 šolja vode
- 1/2 šolje biljnog mleka
- so
Priprema:
Staviti crni i beli luk da se dinstaju. Dodati čeri paradajz i začine. Dinstati dok čeri paradajz ne omekša. Ubacigi u blender zajedno sa indijskim orahom, vodom i mlekom. Staviti malo još na tiganj da se ugreje 3-4 minuta.
Ćuftice:
- konzerva leblebije
- 1 tikvica izrendisana
- 3 supene kašike brašna od leblebije
- začini ( čili, so, beli luk u granulama, dimljena paprika )
Ja kad pravim falafel ne ubacujem u blender, nego ispasiram i ostavim malo komadiće da ne bude baš kao pire. Tikvice je bitno dobro procediti, jer su pune vode i bude onda smesa gnjecava. Ostaviti malo u frižideru i peći u rerni.
Dunju možete da pratite preko Fejsbuk stranice Vegantastična i na Instagram profilu Vegantastična.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.