Danas sa vama delim recept za veoma ukusan, sočan i aromatičan kolač. Šargarepa u kombinaciji sa toplim začinima, pomorandžom i orasima postaje prava simfonija ukusa!
Nadam se da će vam se dopasti koliko i meni!
Sastojci:
- 250g izrendane šargarepe (4 komada)
- 250ml biljnog mleka
- 100ml otopljenog margarina
- 350g brašna
- 250g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1/2 kašičice karanfilića
- kora i sok 2 pomorandže
- 100g iseckanih oraha
- 250g biljne pavlake za šlag
- kesica praška za pecivo
- 2 kašičice esencije vanile
Zagrejte rernu na 200C. U posudu dodajte izrendanu šargarepu, mleko, margarin, začine, kašičicu esenciju vanile, sok dve i koru jedne pomorandze(ostavite malo kore sa strane), 220g šećera, prašak za pecivo i 80g oraha.
Dobro promešajte, zatim lagano dodajte brašno i mešajte špatulom dok se smesa ne sjedini u testo. U podmazanu tepsiju izlijte testo i pecite kolač 35 minuta na 200C. Ostavite ispečeni kolač da se potpuno ohladi.
U činiju dodajte biljnu pavlaku, preostalu koru pomorandže, kašičicu esencije vanile i 30g šećera i umutite mikserom dok ne dobijete blago umućeni krem, ne mutite u šlag. Tortu premažite umućenom pavlakom, ukrasite preostalim orasima i služite uz limunadu ili kafu.
Uživajte!
Tijana Zdravković je veliki ljubitelj životinja i a hobi joj je kuvanje. Njena jela možete pronaći na njenom instagram nalogu @miu_its_me.
Većina ljudi kada pomisli na veganstvo, u glavi ima sliku salate i dosadne, bezlične kuhinje, međutim to nikako ne mora da bude slučaj. Uz malo mašte, veganska hrana može biti i ukusna i zdrava. Ja sam veliki gurman i zaista uživam u hrani, zanimljivim aromama, ukusima i bojama. Najčešće sama pažljivo biram kvalitetne sezonske sastojke na pijaci i od njih pravim raj za sva čula, poručila je Tijana.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.