Za vas imam jedan veoma jednostavan recept, veganski krem sir na bazi tofua sa provansalskim biljem (mešavina majčine dušice, žalfije, ruzmarina, peršuna i bosiljka).
Ovaj krem sir je niskomasan, bogat proteinima i veoma povoljan.
Možete ga obogatiti i maslinama, pečenom paprikom, dinstanim pečurkama ili čime god vi volite, mogućnosti su neograničene!
Sastojci:
- 200g čvrstog tofua
- kašičica soli
- 15ml maslinovog ulja
- kašika nutritivnog kvasca
- sok celog limuna
- čen belog luka
- kašičica provansalskog začinskog bilja
- 2 kašike nezaslađenog biljnog mleka(opciono, ako je namaz kremast, preskočite)
- tucana slatka paprika po ukusu
U secka ubacite 200g čvrstog tofua, kašičicu soli, 15ml maslinovog ulja, sok celog limuna, nutritivni kvasac, iseckani čen belog luka, kašičicu suvog bilja, 2 kašike nezaslađenog mleka i malo tucane slatke paprike.
Sameljite sve u kremasti namaz. Servirajte ga sa malo maslinovog ulja i tostiranog hleba i uživajte! Ovaj namaz u frižideru može potrajati 5-6 dana.
Tijana Zdravković je veliki ljubitelj životinja i a hobi joj je kuvanje. Njena jela možete pronaći na njenom instagram nalogu @miu_its_me.
Većina ljudi kada pomisli na veganstvo, u glavi ima sliku salate i dosadne, bezlične kuhinje, međutim to nikako ne mora da bude slučaj. Uz malo mašte, veganska hrana može biti i ukusna i zdrava. Ja sam veliki gurman i zaista uživam u hrani, zanimljivim aromama, ukusima i bojama. Najčešće sama pažljivo biram kvalitetne sezonske sastojke na pijaci i od njih pravim raj za sva čula, poručila je Tijana.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.