Novi Vegan izazov 22 je počeo pre nedelju dana, ali još uvek nije kasno da se pridružiš novoj ekipi od 1200 ljudi i potpuno besplatno naučiš nešto novo o biljnoj ishrani.
Naši mentori i nutricionisti su uvek dostupni i spremni da pruže potrebnu podršku i daju savete, ali i vetar u leđa kada je put ka veganstvu u pitanju!
Postepeno, kroz nekoliko izazova, možda ćeš u potpunosti uspeti da promeniš način života i postaneš deo zajednice kojoj je stalo do svog i zdravlja svoje dece, životinja i planete!
Prijavite se na vegan-izazov22.com
Kremasti proteinski rižoto sa tofu sirom
- 1 tofu
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 glavice crnog luka
- 1 paprika
- 200 g zamrznutog povrća po izboru
- 3 briketa spanaća
- 1 biljna kocka rastvorena u 500 ml vruće vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašike soja sosa
- 250 g opranog pirinča
- maslinovo ulje
- 250 ml biljne pavlake za kuvanje
- 2 kašičice bosiljka
- 1/2 kašičice majčine dušice
- 2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašičice aleve paprike
- 2 kašičice belog luka u granulama
Jednu glavicu crnog luka dinstati dok ne omekša, dodati izmrvljeni tofu i začine: soja sos, biber, beli luk u granulama, malo bosiljka i kašičicu kurkume. Dinstati tofu nekoliko minuta i skloniti sa strane.
U istom tiganju dinstati crni luk dok ne omekša, potom dodati začine: kašičicu soli, biber, kurkumu, alevu, beli luk u granulama. Kad začini zamirišu, dodati seckanu svežu papriku i zamrznuto povrće. Dinstati dok se ne opusti malo, pa dodati pirinač i brikete spanaća. Postepeno dodavati bujon od povrća uz stalno mešanje. Na kraju dodati biljnu pavlaku, tofu i zelene začine. Mešati dok pirinač ne upije veći deo pavlake dok opet ostaje dovoljno kremasto.
Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.