Sada kada su došle letnje vrućine gledamo da što manje vremena provedemo u kuhinji.
Ovo jelo je idealno za one koji vole picu, ali bi želeli neku laganiju varijantu za ove letnje dane.
Za ovaj recept vam je potrebno:
1. Jedan veći patlidžan
2. Kuvani paradajz gušći
3. Pečurke
4. Kapar
5. Sušene masline
6. Biljni kačkavalj
7. Crni luk
8. Beli luk
9. Paprika
10. Maslinovo ulje
11. Origano
Patlidžan oljuštite isecite na tanje delove i oblikujte u obliku trougla ili kako god vama odgovara, premažite gornji sloj sa maslinovim uljem, zatim premažite sa paradajzom, dodajte rendani biljni kačkavalj, zatim ređajte ostale sastojke, pečurke, papriku, crni, luk, beli luk, masline, kapar, odozgo dodajte još malo kačkavalja, i origano.
Ponovite postupak, zatim poređajte pice u pleh na papiru za pečenje.
Pecite 10 – 15 min na 220 stepeni. U zavisnosti od jačine rerne zavisiće dužina pečenja.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.