Patlidžan oljuštite isecite na tanje delove i oblikujte u obliku trougla ili kako god vama odgovara, premažite gornji sloj sa maslinovim uljem, zatim premažite sa paradajzom, dodajte rendani biljni kačkavalj, zatim ređajte ostale sastojke, pečurke, papriku, crni, luk, beli luk, masline, kapar, odozgo dodajte još malo kačkavalja, i origano.
Ponovite postupak, zatim poređajte pice u pleh na papiru za pečenje.
Pecite 10 – 15 min na 220 stepeni. U zavisnosti od jačine rerne zavisiće dužina pečenja.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode
Iako kiselo mleko danas lako možemo naći u svakom marketu, neki od vas verovatno se sa nostalgijom sećaju detinjstva kada su ovaj mlečni proizvod naše bake pravile kod kuće... Pored jedinstvenog ukusa, domaće kiselo mleko odlikuje se i vrlo lakom pripremom, pa ukoliko ste ljubitelj istog, obavezno isprobajte recept koji danas delimo sa vama.
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.