Nugat, pistaći, čokolada i marcipan – veganski sastojci kombinovani u jednoj poslastici.
Sastojci:
- 380 gr veganskog marcipana.
Za pastu od pistaća:
- 135 gr pistaća, samlevenih;
- 4 kašike. od javorovog sirupa;
- 2 sup. kaš. vode.
Za prvi nugat sloj:
- 265 gr veganskog nugata 37% lešnika;
- 1 sup. kaš. vode.
- Za drugi nugat sloj:
- 100 gr veganskog nugata;
- 45 gr veganske crne čokolade;
- 1 sup. kaš. ulja
Prirema:
Razvucite sloj marcipana u oblik kruga prečnika 24 cm i utisnite ga u kalup za tortu ili za tart (prečnika 24 cm).
U samlevene pistaće dodajte javorov sirup zajedno sa vodom i dobro promešajte kašikom ili viljuškom. Zatim ovu mešavinu stavite na sloj marcipana, ravnomerno rasporedite i stavite u frižider.
Otopite nugat zajedno sa uljem pa prelijte preko sloja pistaća, ravnomerno rasporedite i stavite u zamrzivač na 12-15 min (ili dok se ne stvrdne).
Otopite čokoladu zajedno sa nugatom i uljem i prelijte odozgo. Ostavite da se hladi pribl. 15 min u zamrzivaču, ili dok se ne stegne.
Isecite na 12 delova i poslužite.
Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam i folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”
Možete me pratiti na
blog/vebsajt: www.naualhansen.com
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.