Veganski nugat mus sa pečenim lešnicima – posno, bez glutena, bez jaja, bez laktoze.
Sastojci za 4 čaše:
- 150 gr pečenih i delimično oljuštenih, samlevenih lešnika;
- 300 ml veganskog tečnog šlaga za mućenje;
- 100 gr šećera u prahu;
- 4 sup. kaš. kakao praha (prosejanog kroz cediljku).
Dodatno:
- 80 ml posnog biljnog veganskog tečnog šlaga;
- 100 gr crne posne čokolade;
- 1 sup. kaš. ulja.
Uputstvo:
1. Izmiksirati šlag u čvrstu penu. Dodati šećer u prahu i izmiksirati. Samlevenim lešnicima dodati prosejani kako prah, sjediniti pa to dodati u umućeni šlag. Izmiksirati pa odložiti na kratko u frižider.
2. Pomešati izlomljenu čokoladu i ulje i otopiti zajedno, ostaviti sa strane. Umutiti 80 ml tečnog šlaga u čvrstu penu (blago zasladiti ako šlag nije zaslađen).
3. U četiri čaše stavljati sastojke: početi sa musom od lešnika, potom sipati malo čokolade pa staviti u frižider na 3 minuta, potom izvaditi pa odozgo staviti šlag. Ponoviti proces dok se ne potroše svi sastojci. Ohladiti. Poslužiti hladan desert.
Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”
Možete me pratiti na
blog/vebsajt: www.naualhansen.com
Instagram: www.instagram.com/vegan_naual.hansen/
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.