Vege recept: Pita sa bebi spanaćem i tofu sirom 1Foto: Hristina Trifunovski

Ako nemate ideju šta bi ste mogli da jedete za doručak, a da ne kupujete u pekari evo jednog recepta za zdraviju varijantu pite od heljdinih kora, pritom se sprema brzo i lako.

Za ovaj recept vam je potrebno:

1. Jedno pakovanje heljdinih kora
2. Jedno pakovanje bebi spanaća
3. Jedan crni luk
4. Jedno pakovanje mekog tofu sira
5. Kisela voda
6. Maslinovo ulje
7. Kuvani paradajz
8. Bosiljak
9. Origano
10. Morska so

Na tiganju na malo maslinovog ulja propržite crni luk, zatim dodajte izgnječen tofu sir, mešajte oko tri četri minuta, pa dodajte bebi spanać i malo kuvanog paradajiza, začine i so.

Pržite još tri četri minuta uz povremeno mešanje.

U malu šoljicu sipajte kiselu vodu i kašilku maslinovog ulja promešajte.

Na prvu koru poprskate kiselu vodu, zatim na drugu koru stavite nadev i rasporedite, zatim uvijajte koru i ređajte u podmazan pleh sa malo maslinovog ulja.

Ponovite postupak dok ne potrošite sve kore. Zatim premažite kore sa malo maslinovog ulja, i pecite oko deset min na 200 stepeni.

Poprskajte kore malo sa vodom i prekrijte krpom da odstoji nekih 15 min.

Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari