Boje i mirisi iz kuhinje u ovom periodu godine je nezamenljiv pa samim tim i ovaj potaž je fenomenalan. Hokaido bundeva je savršena sorta za najkremastiji potaž.
Sastojci:
- 1 srednja bundeva
- 4 srednje šargarepe
- 4 čena belog luka
- 1 veći crni luk
- maslinovo ulje
- 250ml biljnog mleka
- 500ml supe od povrća
- kumin
- korijander
- đumbir u prahu
Priprema:
Povrće operite, očistite i isecite na veće kocke. Ja lično nisam skidao koru od bundeve i bilo je top.
Povrće prebacite u vatrostalnu činiju, nauljite, posolite i stavite da se peče na 200 stepeni 35 min.
Kada bude sve mekano, prohladite a zatim dodajte mleko i supu.
Blendajte štapnim mikserom (ili blenderom) lagano dodavajući začine po ukusu. Ovo su jako specifični začini pa stavljajte po malo. Servirajte je u duboku činiju u tanjir, ukrasite sa neutralnom pavlakom i bosiljkom. Umačite prepečen baget i uživajte.
Recepte Miloša Tadića možete pratiti i na Instagram profilu @vecito.gladan
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.