Mnogi možda ne znaju ali avokado je voće i odlično ide u razne poslastice, daje im kremastu teksturu.
Za ovu tortu vam je potrebno:
- 100g ovsenih pahuljica
- 50g kokosovog brašna
- 300g indijskog oraha
- 3 kašike putera od kikirikija
- Kokosovo mleko u konzervi
- 6 kašika javorovog sirupa
- Jedan avokado
- 100g čokolade za kuvanje
- 100g jagoda
- 50g borovnica
- 50g urmi
- Malo ruma
- Malo ekstrakta od vanile
- Šoljica sojnog mleka
Priprema:
Za prvi sloj stavite u secka ili blender, ovsene pahuljice, kokosovo brašno, kašiku putera od kikirikija, sojno mleko, malo ruma, urme, javorov sirup.
Izblendajte i ređajte smesu u kalup za tortu, stavite u frižider da se stegne na nekih pola sata.
Za drugi sloj stavite indijske orahe, jagode, kokosovo mleko, kašiku putera od kikirikija, javorov sirup, borovnice, ekstrakt vanile.
Rređajte u kalup za tortu i ostavite da se stegne na nekih pola sata.
Za treći sloj izblendajte jedan zreo avokado, kokosovo mleko, javorov sirup, ekstrakt vanile.
Za četvrti sloj istopite čokoladu sa malo kokosovog mleka, i prelite tortu.
Ostavite u frižider da se stegne na nekih 12 sati.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.