Premekana tekstura, laka priprema i interesantan izgled su ono što ovaj recept čine posebnim. Ovo može biti prelepi početak dana.
Sastojci
Testo:
- 400g krompira
- 200g brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
Punjenje:
- 400g bukovača
- 1 čen belog luka
- 1 crni luk
- 1 kašičica začina za piletinu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike soja sosa
Priprema:
Krompir ogulite, isečete na nepravilne oblike. Ne opterećujte se sa oblikom svakako ga gnječite posle. Skuvate ga onako kao za pire, da se raspada. Prohladite ga malo, izgnječite veoma dobro. Dodate brašno, so, biber i ulje. Mešajte sve dobro rukom dok se ne sjedini. Izbacite na radnu površinu i mesite kao za hleb/picu.
Kad odlučite da ga razvijete oklagijom, slobodno pospite još brašna sa obe strane da se ne lepi. Nekim okrugim predmetom (posudica, šolja, kalup) bušite krugove.
Na redu ide fil. U međuvremenu dok se krompir kuvao, sve bukovače iscepkajte viljuškom. Pomešajte sa ostalim sastojcima i pecite u tiganju. Pred kraj dodajte soja sos. Kada bude gotovo, prohladite prvo pre nego što stavite na testo da se ne probuši. Na jedan krug stavite punjenje a drugim preklopite i ivicom prstima utapkajte dobro. Na zagrejan tiganj sa malo ulja pecite par minuta jednu i par minuta drugu stranu. Savršenoo!
Ukoliko želite, stavite malo sira i biće još bolje. Ja sam stavio domaći veganski i stvarno je next level!
Recepte Miloša Tadića možete pratiti i na Instagram profilu @vecito.gladan
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.